Welkom op de blog van Praktijk in bewustwording, gezondheid en geluk

Voortaan zal ik je inspireren met onderwerpen betreffende bewustwording en gezondheid.
Geluk is de functie van beide en komt vanzelf als je verantwoordelijkheid neemt voor je Intelligentie en je Menselijkheid. En ik schrijf hier Menselijkheid met groot letter want ik wil hier, op Aarde getuigen van onze grootheid, onze intelligentie en onze creativiteit! Hier ben ik op Aarde voor gekomen. En jij, weet jij waar jij op Aarde bent?

Wat is nu belangrijk in jouw leven? We praten over milieu, over gezonde voedsel, over afval scheiden. We doen zo genaamd ons best. Maar wij zijn niet radicaal genoeg, niet in onze mind! Vandaar dat ons gezond verstand niet werkt, of alleen werkt binnen een bepaalde beperking, binnen het paradigma gecreëerd door onszelf maar niet onderkend als de alles bepalende werkelijkheid.

Ik sta hier uitgebreid bij stil en niet om ons voor de zoveelste keer om de oren te slaan of op de kop te geven. Nee, deze truc werkt niet meer. Het is om ons in herinnering brengen waar we ook al weer waren, zonder de schuldenlast waar iedereen voor terug deinst. Wij zijn volwassen mensen met de mind van een puber en het wordt tijd omeens volwassen te worden in dit volwassen lichaam. En het is een urgent plan, zie je, omdat je niet weet wanneer het zo ver is dat je uit dit ruimtestation Aarde wordt teruggeroepen naar een ander oord.

Wat doe ik hier, terwijl ik me voel alsof ik van een andere planeet kom? En ik moet hier zijn in een lichaam dat ik niet ken, naar mensen luisteren die zichzelf voortdurend herhalen, bewusteloze besturen tolereren en meedoen met ‘business as usual’. Daar word je toch niet lekker van! Vindt u het raar dat de jeugd het moeilijk heeft? Ze hebben het zwaar hoor.

Vanaf mijn prille jeugd ben ik bezig mezelf en de mensheid te onderzoeken en te bestuderen. Weet u, ik verkies te geloven dat wij allen een schijnbaar afgezonderd deel zijn van elkaar en in werkelijkheid een Eenheid vormen van ongekende orde. En het is niet zo maar een bewering. De wetenschappers zijn er sinds 100 jaar al van op de hoogte. Alleen wij weten van niets, wij worden geboren, voortgebracht en gehouden in ‘zalige’ onwetendheid. Vroeger deed de kerk dat, nu het onderwijs. Waarde mede reizigers, wij zijn een geestelijk wezen in een menselijke gedaante!

Tot ons bewustzijn met een mokerslag het schild van gewoontjes en lethargie verbrijzelt, zijn we bezig met steeds dezelfde vragen: namelijk hoe houd ik mijn lichaam zo comfortabel mogelijk in leven en dat neemt tenminste 14 uur in beslag per etmaal. Dan slapen we zo`n 8 uur en de overige 2 uur wordt besteed aan eventueel een goed gesprek of educatie. Meestal klaagt men of maakt zich zorgen!

Zorgen maken is verheven tot levenskunst, dames en heren. En weet u wat ik heb ontdekt? Dat zorgen maken een sociale verschijnsel is van aan elkaar laten merken dat je sociaal en betrokken bent zonder te over te hoeven gaan tot actie om iets aan de problemen te veranderen! Probleem is dat actie bij ons genetisch is gemanipuleerd en vervangen door volgzaamheid: dat noemen we tegenwoordig acceptatie. En daar komen we nog op terug in de volgende blog.

Liefs,

Alicja

No comments yet.

Geef een reactie