Cursus Ik maak eindelijk eens mijn dromen waar

Beste lezer,

Praktijk in bewustwording, gezondheid en geluk geeft cursus ”Ik maak mijn dromen eindelijk eens waar”. In 12 bijeenkomsten zul je begeleid worden om succesvol een uitdaging of een droom te verwezenlijken. Je werkt in de groep en met je buddy tussen de bijeenkomsten door. De cursus “Ik maak eindelijk eens mijn dromen waar” wordt gegeven om de 2 weken op het adres Rensgars 7 in Schagen.

Vanaf 29 januari 2016 vindt inschrijving in de cursus plaats. De bijeenkomsten worden op dinsdag en vrijdag middag gehouden om de twee weken.  Te beginnen in overleg en met het voldoende deelname aan de cursus.  Bel Alicja 0654745089 

Ben je in je leven belandt op een kruising waar keuzen gemaakt moeten worden? Heb je gevoel dat je een verlangen hebt dat om vervulling vraagt, terwijl jij jezelf voorhoudt, dat je nog er niet klaar voor bent? Deze cursus is voor mensen die waker geworden zijn in het besef dat leven te kort is om te kniezen. Je wilt afsluiten wat niet voor je werkt en iets opzetten wat wel voor je gaat werken.

Het vervullen van je dromen begint met onderzoek naar:

Wat stopt ons in vervullen van onze dromen?

Laten we beginnen en vooral zeer bewust worden van het feit dat wij, Mens, leven in dromen. Al vanaf onze conceptie op aarde begint het met de droom van onze ouders. De uitzonderingen daar gelaten zijn ouders gestart met een gezin als een droom voor de toekomst. Met daarin alle dromen besloten vanaf hun conceptie, vervuld of onvervuld. Dat nieuwe gezin zal al hun dromen vervullen of niet en daarin groei jij in op.

Laten we zien in welke soort gezin zijn we opgegroeid? Is men gewend zijn dromen te verwezenlijken, is men vervult over zijn potentieel en bewust van mogelijkheden? Groei je op in milieu waar men elkaar ondersteunt en luistert naar wie het kind is, wie volwassen is? En leeft men in de toekomst dat alles mogelijk is of juist in de sfeer van overleven, zwoegen, met tegenslagen aan het worstelen? En heeft men daarin een filosofie dat hem ondersteunt, dat zegt : jij bent de mens dat iets van zijn leven moet maken en met help van anderen zal het je lukken. Pak de uitdagingen aan en blijft steady en vastberaden. De resultaten komen, dat zul je zien. Of gaat men de anderen schuld geven van mislukkingen, zich in elke moment ervan beroepend op of verschuilend achter- “iemands”-, de bazen, de omstandigheden” –verantwoordelijkheid? En vergetend de successen op je conto te schrijven, zodat eigenlijk altijd een heimelijk verlangen naar erkenning is?

Dit wat ik hier boven schets is een greep dat ik doe uit mijn eigen onderzoek en ervaring. En je zult met me eens zijn: het is al een behoorlijk gebied dat verschijnt als een levens bepalende veld, een context waarin we opgroeien. Laten we zeggen dat dit een soort bottom line is en dat een begin kan zijn voor je eigen onderzoek en de invulling ervan. Maak een gewoonte van om je dagelijks af te vragen: wat ligt vandaag als grondslag van mijn handelen? Later zullen we een mogelijkheid openen tot creatie van je werkelijkheid. Maar eerst een vraag:  hoe deze onzichtbare, dus onbewuste verleden verschijnt in onze dagelijkse wereld ?

  1. En als eerste denk ik aan de zwarte wolk boven mijn hoofd. Je weet zo een waar altijd regen uit valt? Het is zo grappig en herkenbaar als een strip tekening. Maar oh zo vervelend als je erin zit. Zo`n zwarte wolk zegt iets over ons gemoedstoestand, onze staat van zijn en tenslotte over onze gedachten? En dat begint soms al in de ochtend vlak na het waker worden om ons de hele dag te volgen, als je het niet door hebt. Dan heb je echt een of- day. Of het verschijnt spontaan naar aanleiding van iets, op je werk, wanneer men of zaken, niet doen of lopen zoals je het had gewild.
  2. Als tweede verschijnt het voor mij als zwaar gevoel in mijn buik. Dat drukt mijn longen in en maakt dat ik elke keer moet zuchten. Het ontneemt mijn adem, ik ben bedrukt en ongelukkig. Ik voel me zielig en onbegrepen. Ik klaag en zeur. En het is me eigenlijk “allemaal”te zwaar. En gevoel dat eigenlijk meer past bij een kind dan een volwassene. Ik ben huilerig en verlang naar papa of mama, die mij bij de hand neemt en zegt: kom op liefje nog even doorzetten. Je kunt het, het gaat heel goed.
  3. Als derde verschijningsvorm zie ik mijzelf dingen uitstellen door me te laten afleiden. Of eromheen te lopen, niet ingaan op het innerlijke roep, dat zaken aangepakt moeten worden. Mijzelf te kwellen door niet doen wat ik mijzelf of anderen heb beloofd. Mijn deadline op het nippertje halen en onvervuld achter blijven omdat ik mezelf niet gunde “alles uit de kan te halen” wat werkelijk in zit. Dus mijn potentieel ondermijnen en door deze toestand te laten voortduren eindelijk in depressie te geraken. En dus diep ongelukkig me voelen over de mens Zijn.

En wat herken jij hier van? En hoe werkt dit bij jou?

Dus zoals je ziet het is een onderzoek waarin je naar binnen gaat en fine tune(t) . En de antwoorden zijn gelijk parels. Ze zullen je tenslotte in staat stellen een volwassen keuze te maken voor je staat van zijn en daarmee ook je capaciteit tot daden en resultaten. Dat wordt tenslotte gecreëerd in een nieuwe te ontwikkelen context van mogelijkheden. In onze ruimte, waarin we leven, zowel fysiek als geestelijk en spiritueel, kunnen alleen nieuwe dingen ontstaan als eerst de oude meuk opgeruimd is. Denk aan je zolder of je schuurtje. Er komt gewoon niets bij voordat iets eruit gaat. Voor geestelijke en spirituele zaken geldt dat nog in sterkere mate dan de fysieke. En daar zijn we volkomen van         onbewust. Dat is alleen een ander niveau dat gevuld wordt met zaken die kleinere dichtheid hebben en qua energie net iets hoger liggen dan onze spullen. En dat zijn onze gedachten en emoties. Daar zit onze cyberspace vol van. Met deze onderzoek is een begin gemaakt tot een nieuwe toekomst.

 

Waar maken we gebruik van?

De belangrijkste methode is jouw introspectie om te bepalen wat de blauwdruk van je persoonlijkheid is. Dat doen we door je zelfbeeld, je ideeën over jezelf en ideeën van anderen over jou bewust te maken. Je werkt veel met je buddy die als een spiegel voor je is, een steun en toeverlaat. Je leert in de spot te staan van luisteren, je wordt bekrachtigd en leert dat te ontvangen. We gebruiken een specifieke manier van spreken dat is gericht op de bijdrage te zijn aan de gevraagde. Om je zelfexpressie te vergroten en je vrij te maken te zien wie jij bent maak je van belangrijke items in je leven collages. Als extra wordt je een persoonlijke behandeling aangeboden met een grondig onderzoek naar je persoonlijke blokkades.

Vervolgens ga je jouw Master plan ontwerpen voor je droom. Je wilt dat jouw droom uitkomt? Daar is een plan voor nodig. Je kunt het zien als een “ondernemingsplan”. Dan ga je in actie. De grootste uitdaging is je droom te delen en andere mensen te vragen om er aan mee te doen. En dan verschijn je dan voor jezelf, in al je pracht en praal, maar ook weer ten opzichte van oude patronen. Dan heb je keuze: doe ik wat ik altijd doe? Of ga ik ervoor om een nieuwe tijdperk voor mijzelf in te luiden? Wat zou jouw antwoord op zijn?

Een reactie uit de huidige groep cursisten:

“Wij zijn heel blij dat wij bij jou de cursus volgen. Door deze cursus krijgt ons leven `n hele andere invulling, wij zijn ons er nu bewust van dat wij ons eigen leven kunnen creëren, dit voelt zo sterk! Als je `t leven leef zoals het zich voordoet dan ga je a.h.w met de flow mee, dit geeft zo`n rustgevend gevoel waardoor je veel minder in je hoofd zit. Zodat je hele lijf hierop reageert in de vorm van …Go with the flow!!! Minder in je hoofd zitten levert zoveel meer vreugde op , waardoor je veel makkelijker in het leven staat. `t Wordt leuker om uitdagingen aan te gaan, je kan er meer plezier aan beleven, waardoor je weer veel sterker in het leven staat. Zo word ons ook geleerd om iedere dag `n intentie te bedenken, waardoor de dag op `n hele positieve manier word aangestuurd. Kort samengevat: `t Leven ziet er veel eenvoudiger uit, alles krijgt meer diepgang o.a. geuren , kleuren, smaken. De natuur begint meer te leven, en laat je dingen zien die in je eigen leven spelen, kortom je begrijp jezelf beter!!!!!!!”

Liefs: 2 vrolijke cursisten.